Program de Vizionări: L-V: 9:00 – 18:30, S - programare telefonica
Modern architecture office buildings

Trăim în cele mai mici locuințe din Europa. Ce alternative propun dezvoltatorii?

România este țara cu cei mai mulți proprietari din Uniunea Europeană însă, în același timp, trăim în cele mai mici locuințe la nivel european. Potrivit statisticilor de pe piața imobiliară, suprafața medie locuibilă a unui apartament a ajuns, în anul 2020, la 61,5 mp, în scădere cu 2% față de anul anterior. Acest lucru a stabilit un nou record negativ pentru ultimele două decenii privind dimensiunile unei locuințe din țara noastră.

Principala motivație a dezvoltatorilor pentru construirea de apartamente mici este de a se încadra în plafonul programului Prima Casă, care este accesibil unei categorii mai largi de cumpărători. În comparație cu situația din România, media la nivelul Uniunii Europene este de 90 mp pentru un apartament.

Pe lângă problema lipsei de spațiu, un alt factor cu care ne confruntăm este cel al supraaglomerării. În mod normal, fiecare cuplu sau persoană de peste 18 ani din cadrul unei familii ar trebui să beneficieze de propria cameră. În realitate, studiile Eurostat arată că aproape jumătate dintre locatarii din România împart o cameră cu încă o persoană, iar în același apartament pot locui două sau trei generații. Lipsa de spațiu personal generează efecte negative atât asupra sănătății, cât și asupra stării psihice, în special în cazul copiilor și tinerilor.

Pe de altă parte, românii sunt interesați să își îmbunătățească gradul de confort al locuirii, iar acest aspect a fost evidențiat în special de contextul pandemiei. Prin urmare, în ultimii doi ani, a crescut cererea pentru case în locul apartamentelor, deoarece acestea oferă cumpărătorilor nu doar un spațiu mai generos de locuit, ci și spații exterioare pentru relaxare precum o grădină, terasă sau alte facilități.

Ca răspuns la noile tendințe, dezvoltatorii cu experiență își diversifică proiectele rezidențiale pentru a asigura clienților alternative de locuit mai calitative, care să îndeplinească cerințele acestora în materie de spațiu, calitate a construcţiei şi a finisajelor, zone verzi exterioare sau spaţii anexe (locuri de parcare, boxe).

Dezvoltatorul City Garden construiește în zona Pipera unele dintre cele mai mari locuințe de pe piață, în cadrul ansamblului exclusivist Bonton Luxury Villas, situat în apropiere de Școala Americană. Vilele cu 2 etaje au suprafețe utile de la 293 până la 327 mp și sunt compartimentate astfel încât să asigure tot confortul necesar unei familii extinse, alcătuită din copii, părinți, bunici, dar și personal auxiliar, cum ar fi o bonă internă.

Locuințele au până la 7 camere luminoase (inclusiv zona de living şi dining), finisaje premium, grădini la parter și terase generoase. Fiecare membru al familiei se va bucura astfel de intimitate, având propria cameră, baie individuală, dar și propriul dressing. În plus, cei care lucrează în regim hibrid au la dispoziție o cameră specială unde își pot amenaja un birou, astfel încât să poată lucra de acasă în cele mai bune condiții.

Confortul sporit oferit de dimensiunile mari ale vilelor ansamblului este completat de facilitățile integrate – un club privat cu piscină și sală de sport, dar și de amplasarea privilegiată, în vecinătatea Pădurii Băneasa, un loc ideal pentru activități și petrecerea timpului liber în natură.

Programează acum o vizionare și află mai multe despre beneficiile și dotările unei locuințe în ansamblul Bonton Luxury Villas!
Programează o Vizionare

Declar că am luat la cunoștiință despre POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE și aleg să fiu contactat pentru o oferta personalizată. Declar că îmi dau acordul pentru colectarea, stocarea și prelucrarea datelor mele personale pe care le-am furnizat în scopuri de marketing și publicitate, pentru a primi informații despre produsele sau promoțiile aferente prin e-mail.

Sending...
Your message has been sent, thank you! Close this notice
Please try again. Close this notice