Program de Vizionări: L-V: 9:00 – 18:30, S - programare telefonica
Modern architecture office buildings

Analiza Bloomberg: Niciodată nu a fost un moment mai bun pentru a fi proprietar

Cu siguranţă îţi aminteşti de poveştile auzite în trecut despre mania achiziţiei unei locuinţe. După cum arată cele mai recente analize imobiliare, se pare că a venit momentul exploziei cererilor pentru închirieri.

SUA asistă la cea mai mare creștere a numărului de chiriași din istorie. În luna iulie, gradul de închiriere a ajuns la 97%, lucru care a oferit proprietarilor un avantaj fără precedent în ceea ce privește stabilirea prețurilor pentru chirii. Persoanele care au semnat noi contracte de închiriere în această perioadă au plătit cu 17% mai mult decât chiriașii anteriori, reprezentând cea mai mare creștere înregistrată până în prezent.

Contractele de închiriere sunt semnate în termen de doar câteva ore, în timp ce chiriașii respinși de mai multe ori sunt nevoiţi să locuiască temporar în hoteluri. Experții sunt de părere că deficitul de chirii la prețuri accesibile este cel mai grav din istoria ţării după perioada celui De-al Doilea Război Mondial, cel puţin.

Cum s-a ajuns la situaţia actuală? O mulțime de oameni caută chirii chiar în momentul de faţă. Munca de la distanță le oferă mai multă flexibilitate, iar mulți au amânat mutările din cauza pandemiei. Creșterea bruscă a preţurilor pentru casele din suburbii înseamnă că americanii care își doresc o curte și mai mult spațiu, dar nu își permit să plătească un avans, aleg să închirieze.

Unii chiriași sunt persoane cu venituri ridicate, care ar fi dispus de bugetul necesar pentru a cumpăra o casă înainte de creşterea preţurilor. Venitul mediu al persoanelor care au semnat contracte de închiriere în iulie a atins un nivel record, de 69.252 de dolari. Chiriile au crescut vertiginos în locuri precum Phoenix (cu 16,5% în iunie) și Las Vegas (cu 12,9%).

Wall Street și marile companii caută să obțină profit. Un fond de investiții imobiliare sponsorizat de compania de consultanță și brokeraj în imobiliare Jones Lang LaSalle, a preluat o participație dintr-un portofoliu cu peste 4.000 de proprietăți de închiriat, în valoare de 1,2 miliarde de dolari. Omul de afaceri Sam Zell și Toll Brothers, dezvoltator de imobile de lux, au încheiat un parteneriat pentru a dezvolta proiecte de închiriat în valoare totală de 1,9 miliarde de dolari în zone metropolitane din SUA. În afara Statelor Unite, firma de private equity Greystar Real Estate Partners achiziționează afacerea londoneză de închirieri de locuinţe Fizzy Living.

O tendință ascendentă la acest capitol poate fi observată și în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, unde piața închirierilor de locuințe este așteptată să crească în următorii ani, potrivit unui studiu realizat de Colliers în colaborare cu Greenberg Traurig şi Kinstellar. Factorii principali care influențează acest trend sunt rata supraaglomerării şi creşterea preţurilor imobilelor tranzacţionate. În aceste condiții, închirierile de locuinţe reprezintă unul dintre cele mai atractive sectoare pentru investitori.

Ce randament investițional oferă o vilă în ansamblul Bonton

Principalul indicator pe care ar trebui să-l iei în considerare atunci când faci o investiție într-o proprietate imobiliară este yield-ul, calculat prin împărțirea prețului de achiziție al casei la valoarea brută a chiriei estimată pe un an. Ceea ce aduce nou complexul Bonton Luxury Villas este un randament investițional de circa 8%, comparativ cu 6-7% în alte ansambluri rezidențiale upper-class.

Ansamblul reprezintă o alegere bună pentru investitori în primul rând datorită locației sale, în Pipera, în proximitatea principalelor poluri de birouri din capitală (Aurel Vlaicu, Pipera, Voluntari) și a școlilor internaționale (Școala Americană se află la aproximativ 1 minut distanță de mers pe jos). Astfel, ansamblul prezintă interes pentru oameni de afaceri și pentru expați care se relochează împreună cu familia.

Printre facilitățile care vor stârni interesul viitorilor chiriași se numără clubul cu piscină unde se pot recrea atât cei mici, cât și cei mari, alături de spațiul generos de locuit, fiecare vilă având 6 sau 7 camere luminoase (inclusiv zonă de living şi dining), 2 terase și o grădină, precum și garaj. Complexul va beneficia de securitate, fiind totodată poziționat într-o zonă liniștită, în apropierea pădurii Băneasa.

În faza de pre-sale în care se află proiectul în acest moment, prețul unei vile pornește de la 369.000 € (+TVA).

Sursa traducere: Bloomberg Wealth: It's Never Been a Better Time to Be a Landlord
Programează o Vizionare

Declar că am luat la cunoștiință despre POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE și aleg să fiu contactat pentru o oferta personalizată. Declar că îmi dau acordul pentru colectarea, stocarea și prelucrarea datelor mele personale pe care le-am furnizat în scopuri de marketing și publicitate, pentru a primi informații despre produsele sau promoțiile aferente prin e-mail.

Sending...
Your message has been sent, thank you! Close this notice
Please try again. Close this notice