Program de Vizionări: L-V: 9:00 – 18:30, S - programare telefonica
Modern architecture office buildings

Andrei Cantaragiu, CEO City Garden Development: “Principala noastră îngrijorare în această perioadă este deficitul de forță de muncă”

02.09.2021

Dacă în alte veri tema principală de discuții din comunitatea de business viza rutina și destinațiile de vacanță, de această dată, Forbes România i-a provocat pe cei mai cunoscuți jucători din mediul de afaceri local să răspundă unui scurt chestionar, într-un context special, în care vara lui 2021 ar trebui să reprezinte o așteptată revenire la (noua) normalitate.

interior bonton villas

Vacanță pentru business

Noi nu am intrat în vacanță nici anul trecut și nu vom intra nici anul acesta. Proiectul Bonton Luxury Villas a fost lansat în 2019 și lucrările au continuat conform programului, inclusiv în 2020. Ne apropiem de finalizarea fazei I și în paralel avem vizionări la casele din showroom-ul de pe șantier. Nici cumpărătorii nu au intrat în vacanță, ci dimpotrivă, ca efect al pandemiei, sunt mai interesați să achiziționeze o casă în detrimentul unui apartament. Vor mai mult spațiu, din dorința de a amanaja un birou acasă și, totodată, să fie în apropierea de spații verzi. Pe lângă cumpărătorii finali, care doresc să se mute în locuințe, se menține crescut și interesul de achiziționare de locuințe în scop investițional. Cei care aleg să investească într-o vilă Bonton vor beneficia de un yield anual de 8%.

Certitudini și predictibilitate

Într-adevăr, piața rezidențială din România a fost marcată de impredictibilitate, generată în mare parte atât de amânarea implementării regimului de 5 % la TVA pentru locuințele noi de la începutul anului, cât și de așteptarea noilor norme din programul Prima Casă. Proiectul Bonton Luxury Villas nu a fost influențat de aceste modificări, fiind un proiect premium. Ceea ce ne îngrijorează pe noi este creșterea constantă a prețului materialelor de construcții. Multe proiecte sunt în plină dezvoltare, cererea este mare, iar oferta este mică. Această diferență majoră de preț, care nu a fost luată în calcul la investiția inițială, oferă certitudinea ca profitabilitatea va fi afectată într-un anumit grad în perioada următoare.

Îngrijorări

Deoarece proiectul Bonton Luxury Villas este unul premium, lucrăm cu materiale de construcții și finisaje de înaltă calitate. Astfel, sunt necesare echipe specializate în lucrul cu astfel de materiale, iar specialiștii sunt din ce în ce mai greu de găsit. Așadar, principala noastră îngrijorare în această perioadă este deficitul de forță de muncă.

Planuri de business

Va urma o perioadă încărcată, mai ales că preconizăm că la finalul acestui an vom finaliza faza I din proiect, care va avea în total 36 de case. Ne-am propus ca la începutul anului viitor să dăm startul lucrărilor din faza II. Totodată, ne așteptăm ca și numărul de vizionări să crească, pe măsură ce ne vom apropia de finalul proiectului.

Vacanță în țară sau străinătate

Având în vedere că anul trecut a fost restrictiv, în care am limitat pe cât posibil deplasările, anul acesta voi pleca cu familia în Grecia.

*Acest articol a fost publicat pe Forbes.ro
Programează o Vizionare

Declar că am luat la cunoștiință despre POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE și aleg să fiu contactat pentru o oferta personalizată. Declar că îmi dau acordul pentru colectarea, stocarea și prelucrarea datelor mele personale pe care le-am furnizat în scopuri de marketing și publicitate, pentru a primi informații despre produsele sau promoțiile aferente prin e-mail.

Sending...
Your message has been sent, thank you! Close this notice
Please try again. Close this notice