Program de Vizionări: L-V: 9:00 – 18:30, S - programare telefonica
Modern architecture office buildings

Andrei Cantaragiu, CEO City Garden: „Lumea o să cumpere din ce în ce mai multe case”

29.06.2021

Casele vor continua să rămână în topul preferințelor rezidențiale ale românilor și, direct proporțional cu creșterea cererii pe acest segment, specialiștii estimează că vor crește și prețurile. Sau cel mult vor stagna.

Trend format de altfel pe fondul pandemiei, mai ales că, potrivit lui Andrei Cantaragiu, CEO-ul dezvoltatorului imobiliar City Garden, oamenii au realizat că au nevoie de spații locative mai generoase.

„Dacă înainte de pandemie erau puțini oameni care își doreau o casă, în momentul de față cererea a crescut cu o treime. Mai mult decât atât, oamenii își doresc acum să poată să își amenajeze un birou. (…) Cine voia 3 camere, acum vrea 4-5 camere. Sunt mulți care își doresc spații verzi, grădină. În plus, o casă oferă și siguranță sanitară”, explică acesta. În opinia lui, segmentul rezidențial de case va crește anul acesta și mai mult. „Lumea o să cumpere din ce în ce mai multe case”, mai spune Andrei Cantaragiu.

Însă, odată cu creșterea cererii pe segmentul de case, specialiștii în imobiliare sunt de părere că se vor majora și prețurile, cu până la 10%. Iar scumpirea materialelor de construcții va contribui semnificativ la această creștere.

„Piața internațională de construcții a crescut. A fost cererea prea mare, iar producția în timpul pandemiei a stagnat. Sunt creșteri exagerat de mari în ceea ce privește materialele de construcții. De la o zi la alta prețurile cresc”, subliniază CEO-ul. El atrage atenția că prețul fierului a crescut cu peste 60%, în timp ce cuprul a înregistrat majorări ale prețului chiar și de 100%.

În curs de dezvoltare, City Garden are un complex rezidențial de lux în Pipera, Bonton Luxury Villas, care va cuprinde 66 de vile și va necesita o investiție de peste 19,5 milioane de euro, cu tot cu teren. Prima fază a proiectului va fi livrată până la finalul anului, iar cea de-a doua fază are ca termen de livrare sârșitul lui 2022

Totodată, dezvoltatorul este în căutare și de noi terenuri pentru viitoare proiecte rezidențiale. “Ne interesează în principal zone centrale, Pipera. Eu zic că zona centrală va fi tot timpul căutată și este într-o creștere continuă pentru că sunt spații limitate unde poți să dezvolți proiecte și la un moment dat prețurile vor exploda”, subliniază Andrei Cantaragiu.

City Garden Residence face parte dintr-un grup de companii cu capital din Asia. Pe piața locală, dezvoltatorul a finalizat mai multe proiecte rezidențiale medium-premium în zonele centrale și ultracentrale din București și în zona Pipera: 21 Downtown, Apollo D’or şi City Garden Pipera.

Proiectele dezvoltate până în prezent au cumulat investiții de circa 18 milioane de euro cu tot cu terenuri, care au fost achiziționate în urmă cu șapte ani.

*Acest articol a fost publicat pe Forbes.ro.
Programează o Vizionare

Declar că am luat la cunoștiință despre POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE și aleg să fiu contactat pentru o oferta personalizată. Declar că îmi dau acordul pentru colectarea, stocarea și prelucrarea datelor mele personale pe care le-am furnizat în scopuri de marketing și publicitate, pentru a primi informații despre produsele sau promoțiile aferente prin e-mail.

Sending...
Your message has been sent, thank you! Close this notice
Please try again. Close this notice