Program de Vizionări: L-V: 9:00 – 18:30, S - programare telefonica
Modern architecture office buildings

Vilele de lux din faza I a proiectului Bonton Luxury Villas ridicate în proporţie de 85%

17.06.2021

City Garden dezvoltă în prezent un proiect cu 66 de vile de lux în Pipera şi a vândut 30% din prima fază.

Image

Dezvoltatorul City Garden Residence face parte dintr-un grup de companii cu capital din Asia, implicate în sectorul de dezvoltări şi investiţii în domeniul imo-biliar. Compania este prezentă de peste 10 ani în Româ¬nia, iar printre proiectele derulate fiind 21 Downtown, Apollo D’or şi City Garden Pipera.

În prezent compania are în desfășurare proiectul Bonton Luxury Villas, un complex de 66 de vile de lux în Pipera, care va fi realizat printr-o investiţie de 16 mil. euro. Aces¬ta se va întinde pe aproximativ 2,5 ha de teren, fiind vor¬ba de case tip duplex cu regim de înălţime P+2 şi cu su¬prafeţe utile de până la 325 mp per unitate, cu terasă şi curte la fiecare unitate.

„Este un proiect gândit înainte de pandemie, dar s-a mu¬lat pe cerinţele clienţilor noştri, având în vedere că în momentul de faţă oamenii îşi doresc suprafeţe cât mai mari. Sunt studii care arată că 1 din 3 oameni îşi do¬resc o casă în loc de apartament, vor spaţii mai mari sau o cameră în plus unde pot amenaja birou. Un procent de 43% dintre oameni îşi dorec grădină, spaţii verzi, facilităţi pentru copii. Pe aceste studii ne-am bazat pentru a dezvolta acest proiect.”

Prima fază a proiectului din Pipera cuprinde 36 de case, iar construcţia va fi realizată până în luna decembrie a acestui an. Faza a doua va fi finalizată până la sfârşitul anului 2022.

„Casele din faza 1 sunt ridicate în proporţie de 85% și în acest moment se lucrează la infrastructură, la finisaje interioare. Din cele 36 de case am vândut undeva la 30%. (...) Anul acesta vrem să vindem prima fază, iar de anul viitor cealaltă.”

Andrei Cantaragiu a menţionat că cei care se îndreaptă spre locuinţele de lux din Pipera sunt în principal oameni de afaceri sau expaţi care îşi propun să locuiască pe termen scurt şi să investească pe termen lung.

„Din ce am văzut şi din ce am vândut noi, în jur de 30-35% dintre cei care vin să vizioneze sunt expaţi. Din casele vândute, o treime sunt cumpărate în scop investițional. Vor să le cumpere pentru a le închiria mai departe.”

La acest moment, preţurile pentru unităţile din proiectul de lux pleacă de la 369.000 de euro plus TVA. În ceea ce priveşte evoluţia preţurilor din piaţă în perioada următoare, CEO-ul spune că este greu de estimat, pe fondul creșterilor de preţ la materialele de construcţii.

El a povestit în emisiune că unele materiale de construcţii au înregistrat creşteri de 30%, în timp ce altele au creşteri chiar şi de peste 100%. Spre exemplu, dezvoltatorul a plătit 2,5 lei pe kilogramul de fier beton în urmă cu mai bine de un an, iar acum preţul se situează la 5 lei/kg. Toate aceste creşteri ar putea fi transmise curând în preţurile plătite de cumpărători.

„Probabil până la finalul anului va fi o creştere destul de mare la preţul apartamentelor şi al caselor. (...) În momentul de faţă noi încercăm să obţinem oferte pentru faza a doua, dar sunt antreprenori care nu ne pot da o ofertă clară, neştiind ce se întâmplă cu preţurile materialelor. Cred că va fi o creştere cuprinsă între 15% şi 25% a preţului final.”

Dezvoltatorul City Garden mai are în plan o inves¬ti¬ţie de circa 15 mil. euro pentru un proiect rezidenţial de apar¬tamente în nordul Capitalei, întrucât compania are de¬ja terenul şi autorizaţia de construire, dar aşteaptă să ob¬serve evoluţia pieţei, a explicat Andrei Cantaragiu, CEO, City Garden Development.

„În momentul de faţă avem un proiect în stand-by, avem un teren de 5.300 mp pe Strada Jandarmeriei nr. 1, vi¬s-a-vis de Stejarii. Acolo dezvoltăm un proiect cu două blo¬curi, cu regim de înălţime P+5, şi vor fi în jur de 100 de apar¬tamente de două, trei şi patru camere. Avem auto¬ri¬zaţia de construire deja obţinută, ne putem apuca ori¬când, dar aşteptăm puţin să vedem ce se mai întâmplă cu piaţa.”

*Acest articol a fost publicat pe Zf.ro.
Programează o Vizionare

Declar că am luat la cunoștiință despre POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE și aleg să fiu contactat pentru o oferta personalizată. Declar că îmi dau acordul pentru colectarea, stocarea și prelucrarea datelor mele personale pe care le-am furnizat în scopuri de marketing și publicitate, pentru a primi informații despre produsele sau promoțiile aferente prin e-mail.

Sending...
Your message has been sent, thank you! Close this notice
Please try again. Close this notice