Program de Vizionări: L-V: 9:00 – 18:30, S - programare telefonica
Modern architecture office buildings

Summer Plans 2022. Andrei Cantaragiu, CEO City Garden Development: “Aproximativ 40% dintre clienţii noştri sunt investitori”

16.08.2022

Dacă în alți ani tema principală a PROIECTULUI EDITORIAL SPECIAL AL FORBES ROMÂNIA SUMMER PLANS viza obiceiurile și destinațiile de vacanță, anul acesta i-am provocat pe cei mai importanți manageri și antreprenori să răspundă unui scurt chestionar într-un moment complicat din punct de vedere economic și social, deși pentru cei mai mulți dintre noi ar fi trebuit să fie o așteptată revenire la (noua) normalitate.

amenajare dormitor bonton villas

Va intra afacerea Dvs. în vacanță în această perioadă? Sau nu mai este vremea de „vacanțe” în contextul geopolitic, economic și social în care ne aflăm?

City Garden Development nu va intra în vacanță în această perioadă, fiind implicați în dezvoltarea ansamblului rezidențial Bonton Luxury Villas, amplasat în zona Pipera. Este vorba despre un proiect premium care oferă 66 de vile cu dotări moderne, alături de un club privat cu piscină și sală de sport, într-o locație de excepție din nordul capitalei, în apropiere de Școala Americană și Pădurea Băneasa. Ansamblul aduce o serie de elemente unice pe piața rezidențială românească, având unele dintre cele mai mari vile, cu suprafețe construite între 353 și 404 mp, cu până la 7 camere și dotări exclusiviste precum lift interior. Prima fază a ansamblului, care cuprinde 36 de vile plus facilitățile este aproape finalizată, iar în prima parte a acestui an am demarat lucrările celei de-a doua faze, care cuprinde 30 de vile.

Cele mai întâlnite teme în discuțiile pe care redactorii Forbes România le-au avut de-a lungul acestui an au vizat creșterea inflației, războiul din Ucraina, pandemia, problemele din lanțurile de aprovizionare, lipsa forței de muncă, creșterea explozivă a prețurilor la utilități. Care sunt preocupările Dvs. în următoarea perioadă?

Una dintre preocupări în următoarea perioadă va fi să ne menținem ritmul activității pe șantier, pentru a avansa lucrările de construcție conform planurilor inițiale. Termenul de livrare preconizat al proiectului este finalul anului 2022. De asemenea, în această vară se vor muta primii rezidenți în ansamblu, așadar ne vom asigura să avem puse la punct detaliile legate de infrastructură și facilități, pentru a le asigura acestora toate condițiile de confort și accesibilitate.

Ce vă îngrijorează, pentru perioada următoare, în domeniul/sectorul în care activați?

Primul motiv de îngrijorare îl reprezintă prețurile materialelor de constructie, care își continuă trendul ascendent pe fondul lipsei materiilor prime din cauza conflictului din Ucraina. În cadrul proiectului Bonton lucrăm cu materiale de construcții și finisaje de înaltă calitate, iar unele dintre acestea au costuri aproape duble față de anul trecut. Această diferență majoră de preț, care nu a fost luată în calcul la investiția inițială, va afecta marja de profit într-un anumit grad în perioada următoare. Pe lângă problema costurilor materialelor, alte motive de îngrijorare sunt scumpirile explozive ale energiei și deficitul de forță de muncă cu care piața imobiliară se confruntă.

Cum arată planurile Dvs. de business pentru finalul acestui an? Dar pentru 2023?

Cu toate că declanșarea conflictului din Ucraina a generat oprirea temporară a vânzărilor în primul trimestru, lucrurile au început să se redreseze în ultima perioadă. Interesul pentru case se menține în continuare crescut, fie că este vorba de o achiziție în scop personal sau în scop investițional. Aproximativ 40% dintre clienţii noştri sunt investitori și vor beneficia de un randament anual de circa 8% din închirierea unei vile.
În momentul de față, prima faza a proiectului Bonton este contractată în proporție de 65%, iar până la finalul anului estimăm că vom ajunge la un grad de contractare de peste 90%. Totodată, ne așteptăm ca și numărul de vizionări să crească, pe măsură ce ne vom apropia de finalizarea fazei a doua. Având în vedere situația geopolitică și economică actuală, pentru 2023 încă nu avem planificate noi investiții

*Acest articol a apărut pe Forbes.ro
Programează o Vizionare

Declar că am luat la cunoștiință despre POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE și aleg să fiu contactat pentru o oferta personalizată. Declar că îmi dau acordul pentru colectarea, stocarea și prelucrarea datelor mele personale pe care le-am furnizat în scopuri de marketing și publicitate, pentru a primi informații despre produsele sau promoțiile aferente prin e-mail.

Sending...
Your message has been sent, thank you! Close this notice
Please try again. Close this notice