Program de Vizionări: L-V: 9:00 – 18:30, S - programare telefonica
Modern architecture office buildings

Locuințele eficiente energetic, o soluție pentru criza energiei

Criza energiei cu care Europa și România se confruntă la momentul actual ne determină să ne gândim mult mai serios la măsuri de eficienţă energetică prin care ne putem reduce costurile de întreținere și dependența de resursele convenționale de energie. În România, consumul de energie din sectorul clădirilor/cap de locuitori este la un nivel ridicat față de media din Uniunea Europeană. Pentru a gestiona problema energiei, devoltatorii imobiliari vin cu soluții – locuințele eficiente energetic, ce reduc costul utilităților.

O locuință eficientă din punct de vedere energetic este construită astfel încât cantitatea de energie necesară pentru asigurarea confortului interior să fie cât mai redusă. Pentru a obține acest lucru, sunt utilizate soluții tehnice pentru izolarea termică de înaltă calitate, reducerea la minim a schimburilor necontrolate de aer cu exteriorul, controlul căldurii și folosirea unor surse alternative de energie.

Casele eficiente energetic sunt din ce în ce mai prezente în oferta imobiliară de pe piața românească, acestea fiind tot mai apreciate de cumpărători. Cu toate că o locuință de acest tip presupune o investiție considerabilă, aceasta se va amortiza pe termen lung, prin scăderea semnificativă a costului pentru utilități.

Vile de lux eficiente energetic, în Pipera

Un astfel de proiect rezidential care pune la dispoziție case eficiente energetic este ansamblul Bonton Luxury Villas, dezvoltat de City Garden Residence, în Pipera. Într-o locație ideală, în spatele Școlii Americane, Bonton Luxury Villas include 66 de vile de lux, cu dotări moderne precum lift interior și un club privat cu piscină și sală de sport.

Izolarea termică eficientă, de calitate, reprezintă prima condiție ca o locuință să nu piardă energie. Pereții exteriori și acoperișul trebuie să fie izolați cu un material de calitate și grosime corespunzătoare. Sistemul constructiv al vilelor Bonton este alcătuit din pereți structurali din beton armat, termoizolați cu un strat de 15 cm de polistiren expandat, care asigură o foarte bună rezistență și eficiență termică. Nivelul temperaturii interioare se păstrează pe o perioadă îndelungată, eliminând astfel necesitatea unui consum suplimentar de energie.

Pe lângă izolația termică foarte bună, constructorul trebuie să acorde importanță deosebită și zonelor vitrate, acestea fiind puncte prin care energia se poate pierde foarte ușor. Soluția de tâmplărie aleasă pentru vilele ansamblului este de calitate premium, profil Reynaers, din aluminiu gri cu sticlă tripan. Acest tip de tâmplărie asigură un coeficient de transfer termic scăzut, atât pentru zona vitrată, cât și pentru rame, îmbunătățind gradul de eficiență energetică al imobilului.

O altă condiție pentru eficientizarea consumului de energie, dar și pentru asigurarea confortului interior este controlul căldurii în sezonul rece. Locuințele din ansamblu beneficiază de sistem de încălzire prin pardoseală, marca Purmo, acesta asigurând o distribuire cât mai uniformă a căldurii pe toata suprafața camerei. Centrală termică este de la Viessmann, iar fiecare cameră este dotată cu un termostat, pentru a permite reglarea temperaturii la nivelul dorit.

Te invităm să programezi o vizionare pentru a descoperi vilele eficiente energetic ale proiectului Bonton Luxury Villas!
Programează o Vizionare

Declar că am luat la cunoștiință despre POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE și aleg să fiu contactat pentru o oferta personalizată. Declar că îmi dau acordul pentru colectarea, stocarea și prelucrarea datelor mele personale pe care le-am furnizat în scopuri de marketing și publicitate, pentru a primi informații despre produsele sau promoțiile aferente prin e-mail.

Sending...
Your message has been sent, thank you! Close this notice
Please try again. Close this notice