Program de Vizionări: L-V: 9:00 – 18:30, S - programare telefonica
Modern architecture office buildings

8 tendințe în amenajări interioare ale anului 2023

La început de an, designerii de interior ne propun noi idei și stiluri pentru amenajările interioare. Tendințele pentru 2023 se concentrează în jurul conceptului de fine living, care se referă la rafinament și o abordare elevată a modului în care decorăm și trăim în casele noastre. Cheia pentru a integra acest concept în decorul locuinței este îmbinarea eleganței atemporale cu minimalismul modern, pentru a crea un spațiu primitor și, în același timp, sofisticat. Acest lucru poate însemna utilizarea de texturi stratificate, tonuri calde, accente de culoare, tesaturi naturale, dar nu numai.

Aruncă o privire asupra tendințelor principale în amenajări, pentru un plus de inspirație!

1. Nuanțele calde și accentele de culoare revin în trend

După dominația din ultimii ani a tonurilor reci, în special a nuanțelor de gri, anul 2023 readuce în tendințe culorile calde, pământii, dar și accentele de culoare. Designerii leagă acest trend de starea emoțională post-pandemică, dar și contextul financiar dificil. Investiția în piese de interior în culori precum bej, crem și maro este practică, deoarece acestea sunt versatile și oferă un sentiment reconfortant. Iar pentru a reda mai multă personalitate și eleganță spațiului, se pot adăuga accente de culoare, precum tonurile pietrelor prețioase, tonuri liniștitoare de verde sau nuanțe atemporale de albastru. Acestea pot fi integrate prin alegerea unui tapet deosebit pentru baie, vopsirea pereților într-o culoare îndrăzneață sau prin adăugarea unor elemente colorate în living. De asemenea, poți experimenta cu stratificarea lenjeriei de pat în diferite culori și modele, în locul aspectului monocromatic.

2. Finisaje din piatră naturală

Finisajele din piatră naturală continuă să fie în tendințe în acest an, printre cele mai populare materiale fiind travertinul, marmura, granitul exotic, steatitul și ceramica. Aceste materiale pot fi utilizate pentru a finisa blaturi de bucătărie, pereții și pardoselile din baie și bucătărie. Totodată, o altă modalitate de a încorpora această tendință în casa ta este prin intermediul obiectelor decorative artizanale și a articolelor de veselă. Piesele care sunt imperfecte și care păstrează farmecul și caracterul natural sunt foarte populare în acest moment.

3. Materiale organice

În ultimii ani, tendința de a utiliza materiale organice în amenajarea casei a crescut semnificativ și se menține. Acest lucru se datorează faptului că materialele naturale nu se demodează niciodată și aduc un sentiment de confort și relaxare în casă.
Pentru a reda casei tale acel aspect natural, începe prin a investi într-un mobilier confecționat din lemn de culoare deschisă sau de tonuri medii. În locul unui covor sintetic optează pentru unul confectionat din lână, iută sau bumbac texturat. De asemenea, pentru lenjeriile de pat alege bumbacul sau mătasea, care au o calitate superioară și îți vor asigura un somn liniștitor.

4. Finisaje metalice mixte

Mixul de finisaje metalice este un mod inovator de a conferi un aspect contemporan și interesant casei. În locul utilizării unui singur finisaj metalic în întreaga casă, optează mai degrabă pentru combinarea și asortarea diferitelor finisaje metalice pentru elementele de feronerie, precum clanțe, tije de perdele, corpuri de iluminat, balamale și altele. Astfel vei crea o estetică unică, ce va adăuga profunzime amenajării, făcând-o să pară mult mai sofisticată.

5. Corpuri de iluminat statement

În 2023, designerii de interior ne propun să înlocuim corpurile de iluminat tradiționale cu unele supradimensionate, cu forme deosebite. Astfel, vom vedea mai multe corpuri de iluminat statement, care au aspectul similar al unei opere de artă. Aceste piese nu doar că vor atrage toată atenția, dar vor servi și ca punct focal în amenajare, ajutând la definirea unui spațiu, cum ar fi zona de luat masa în livingurile de tip open space.

6. Accente de negru

Indiferent de stilul de design preferat, adăugarea unor elemente de decor și feronerie negre aduce un plus de contrast, dramatism și rafinament oricărei încăperi. Acestea sunt excelente în special atunci când sunt combinate cu alte culori neutre, cu accente luxoase și finisaje metalice, precum bronzul și albul sau tonuri puternice, cum ar fi albastru marin și verde smarald. Accentele de negru au devenit populare în 2022 și se așteaptă ca acest trend să ia amploare în 2023 și în anii următori.

7. Combinații interesante de stiluri

Un mod simplu și eficient de a-ți personaliza și de a-ți actualiza casa în 2023 este prin adoptarea diversității și a combinațiilor interesante în locul seturilor de mobilier asortat. Mixul între stiluri de mobilier și decor devine o tendință din ce în ce mai populară în designul interior. Un truc foarte actual este combinarea pieselor moderne, minimaliste sau extravagante, cu mobilă și accesorii vintage, moștenite din generații, pe care astfel le poți readuce la viață. Elementele cheie pentru o amenajare reușită sunt confortul, familiaritatea și starea de bine pe care le vei simți atunci când vei păși în încăpere.

8. Home office personalizat

Odată cu adoptarea muncii în regim remote sau hibrid, conceptul de home-office se redefinește pentru a crește productivitatea și gradul de confort. Dacă lucrezi de acasă, este momentul prielnic pentru o reconfigurare a spațiului de lucru, în funcție de nevoile tale specifice. Acest lucru poate fi realizat prin alegerea unui mobilier funcțional și confortabil, prin crearea unui mediu plăcut cu ajutorul luminii și culorii și prin încorporarea unor elemente de decor care să te inspire și să te ajute să te concentrezi. Implementând aceste schimbări, îți vei eficientiza munca și îți vei atinge obiectivele mai ușor.

Surse:
https://jane-athome.com/home-decorating-trends/
https://havenly.com/blog/interior-design-trends-2023
https://www.elledecor.com/design-decorate/trends/a42221755/interior-design-trends-2023/
Programează o Vizionare

Declar că am luat la cunoștiință despre POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE și aleg să fiu contactat pentru o oferta personalizată. Declar că îmi dau acordul pentru colectarea, stocarea și prelucrarea datelor mele personale pe care le-am furnizat în scopuri de marketing și publicitate, pentru a primi informații despre produsele sau promoțiile aferente prin e-mail.

Sending...
Your message has been sent, thank you! Close this notice
Please try again. Close this notice