Program de Vizionări: L-V: 9:00 – 18:30, S - programare telefonica
Modern architecture office buildings

Top 5 tendințe pe piața rezidențială de lux, în 2022

Piața rezidențială de lux este unul dintre puținele segmente neafectate de pandemie, din contră, aceasta a înregistrat un ritm de creștere accelerat în ultimii doi ani. Consultanții imobiliari estimeză că cererea se va menține la un nivel ridicat și în 2022, având în vedere factori precum dobânzile scăzute, spectrul inflației și munca în sistemul hibrid.

Iată principalele tendințe care vor caracteriza piața rezidențială de lux din capitală și din întreaga lume în acest an:

1. Generația Millennials, unul dintre motoarele pieței

Tinerii milionari din generația Millennials, cu vârste de 30 de ani și mai mult, reprezintă unul dintre motoarele economiei actuale, iar acest lucru este valabil și pentru piața rezidențială de lux. Cumpărătorii sunt în principal middle&top manageri, inclusiv expați care se relochează pentru locul de muncă, antreprenori, sau activează în zona de IT/criptomonede. Aceștia se află într-o etapă fulminantă a cariei, dar și într-un punct al vieții în care își întemeiază familii. O locuință de lux le îndeplinește cel mai bine nevoile și dorințele, asigurându-le mediul perfect pentru familie, precum și stilul de viață modern și exclusivist la care aspiră.

2. Achiziția cu scop investițional rămâne atractivă

Combinația dintre factori precum salariile ridicate, ratele scăzute ale dobânzilor la depozite și fluctuațiile inflației transformă investiția într-un activ concret, fix, cum ar fi imobiliarele, într-o opțiune profitabilă și atractivă pentru mulți, pe măsură ce aceștia își echilibrează nivelul finanțelor. De exemplu, anul trecut, din totalul clienților proiectului de vile de lux Bonton Luxury Villas, dezvoltat în zona Pipera, 40% au achiziționat cu scop investițional, fie pentru a închiria, fie pentru a vinde ulterior. O astfel de proprietate le generează un randament investițional (yield) de aproximativ 8%, raportat la prețul de achiziție al casei și volumul brut al chiriei estimat pe un an.

3. Locația exclusivistă, criteriu definitoriu de achiziție

Primul criteriu pe lista cumpărătorului de lux este amplasarea viitoarei locuințe. O locație exclusivistă este aceea care reușeste să îmbine accesul către facilitățile diverse ale orașului cu împrejurimile naturii, oferind intimitate și un mediu armonios de dezvoltare. În capitală, cea mai mare cerere pe segmentul rezidențial de lux o înregistrează în continuare zona de Nord. Printre numeroasele avantajele pe care aceasta le oferă se numără școlile internaționale, parcul Herăstrău, apropierea față de pădurea Băneasa și restaurantele și cluburile selecte.

4. Locuințe calitative, cu suprafețe mari

Pe lângă locație, statutul de luxury presupune cele mai înalte standarde de confort și calitate a locuirii. Aceste aspecte se reflectă în prezent prin elemente precum materiale high - end, sustenabile, soluții smart home, dotări sofisticate cum ar fi un lift interior, completate, bineînțeles, de finisaje premium și un design minimalist, în tendințe. Totodată, pandemia a condus la creșterea interesului pentru locuințe cât mai generoase, cu zone multifuncționale și spații de relaxare în aer liber. Unele dintre cele mai mari locuințe de pe piața de lux a capitalei se găsesc în ansamblul Bonton Luxury Villas, cuprinzând până la 7 camere, cu zonă de living și dining, grădină de până la 200 mp, dar și un home office cu terasă proprie.

5.Comunitate selectă, cu facilități integrate

Pentru cumpărătorii de lux, comunitatea are o importanță la fel de mare precum condițiile de locuire. Aceștia caută să facă parte dintr-o colectivitate selectă, privată, în care să fie înconjurați de vecini cu valori și preocupări apropiate lor. Prin urmare, dezvoltatorii se axează tot mai mult pe construcții de ansambluri rezidențiale de lux, prevăzute cu facilități integrate, care susțin dezvoltarea unei comunități armonioase. În cadrul unui proiect de acest nivel, rezidenții dispun de zone verzi ample, club de fitness, piscină, supermarket, școli și grădinițe, sisteme inteligente de securitate, și nu numai.
Programează o Vizionare

Declar că am luat la cunoștiință despre POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE și aleg să fiu contactat pentru o oferta personalizată. Declar că îmi dau acordul pentru colectarea, stocarea și prelucrarea datelor mele personale pe care le-am furnizat în scopuri de marketing și publicitate, pentru a primi informații despre produsele sau promoțiile aferente prin e-mail.

Sending...
Your message has been sent, thank you! Close this notice
Please try again. Close this notice