Program de Vizionări: L-V: 9:00 – 18:30, S - programare telefonica
Modern architecture office buildings

De ce este achiziția unei vile în Pipera o investiție rentabilă în 2022

Volatilitatea crescută din piață, pe fondul evoluției conflictului din Ucraina, suprapusă peste contextul inflaționist deja existent, sporește interesul investitorilor pentru activele sigure, în detrimentul investițiilor care implică un grad ridicat de risc. Imobiliarele sunt o opțiune atractivă de plasare a capitalului, datorită profitabilității pe termen mediu și lung și a protecției oferite împotriva inflației. Astfel, analiștii imobiliari anticipează că, în 2022, investițiile pe acest segment vor depăși nivelul record din 2008, atingând valori de peste 1 miliard de euro.

Te gândești să îți valorifici economiile printr-o investiție imobiliară în viitorul apropiat, dar nu ai găsit încă proprietatea potrivită? Mai jos îți prezentăm principalele motive pentru care achiziția unei case în Pipera, în scopul închirierii, reprezintă o investiție rentabilă în 2022.

Bucureștiul, printre cele mai accesibile orașe din România și Europa

Bucureștiul se menține cea mai accesibilă capitală din Europa în ceea ce privește achiziția unei locuințe, iar în România este al doilea oraș ca accesibilitate, după Iași. Acesta are cea mai dezvoltată piață imobiliară din țară, înregistrând circa 40% din totalul tranzacțiilor imobiliare realizate la nivel național într-un an de zile. De asemenea, aici sunt cele mai mari salarii medii.
Potrivit analizelor din piață, dintre imobilele achiziționate în scop investițional în București și împrejurimi în perioada 2018 - 2021, aproximativ 45% au fost revândute, iar restul de 55% au fost închiriate.

Interes în creștere pentru case

Segmentul rezidențial de case a crescut cu o treime în ultimii doi ani, în contextul pandemiei, iar acest trend va continua și în 2022. Deși achiziția sau închirierea unei case implică costuri mărite comparativ cu cele ale unui apartament, acest tip de proprietate este căutat de cei care își doresc spații de locuit mai generoase, însoțite de facilități precum spații exterioare pentru relaxare - terase sau grădini.

Achiziția unei vile în ansamblul Bonton Luxury Villas din Pipera reprezintă o alegere ideală pentru investitori, deoarece proiectul este deosebit de atractiv pentru oameni de afaceri, în special expați, care-și doresc relocarea cu ușurință a familiei. Acesta pune la dispoziție unele dintre cele mai mari locuințe existente pe piață, având până 7 camere, 4 băi și 6 dressing-uri, 2 terase generoase și grădină. În cadrul ansamblului, rezidenții beneficiază de un club privat dotat cu piscină și sală de sport.

Locația proiectului Bonton este în proximitatea unora dintre cele mai importante poluri de birouri din capitală: Aurel Vlaicu, Pipera, Voluntari, dar și a școlilor internaționale cum ar fi Școala Americană, aflată la doar 200 de metri. Astfel, cei interesați să închirieze o proprietate în zonă vor beneficia de cea mai bună ofertă educațională pentru copiii lor.

Randament și perioadă de amortizare avantajoase

Principalul avantaj care distinge o achiziție imobiliară de alte opțiuni de investire a finanțelor este randamentul generat anual din închiriere. Astfel, o investiție rezidențială este considerată rentabilă întrucât oferă un randament cuprins între 6 – 8%, rata medie de amortizare fiind cuprinsă între 10 – 14 ani. Spre comparație, câștigul oferit de un depozit la bancă se situează în jurul a 2% anual.

Perioada de amortizare a investiției poate fi calculată prin împărțirea prețului de achiziție al imobilului la valoarea chiriei brute estimată pe un an (preț vânzare/chirie brută lunară x 12).

Luând ca exemplu o vilă achiziționată la un preț promoțional de 369.000 € (+TVA), care ar genera o chirie lunară de 3.000 euro (36.000 euro pe an), aflăm că perioada necesară pentru amortizarea investiției este de circa 10 ani.

Pentru a calcula randamentul investițional, se raportează valoarea chiriei brute anuale ca procent din prețul de achiziție al proprietății, la care se adaugă și un buget suplimentar de amenajare. Din exemplul dat, rezultă că achiziționarea unei vile în scop investițional în proiectul Bonton Luxury Villas asigură un randament (yield) extrem de avantajos, de circa 8%.

Te așteptăm la o vizionare, pentru a te convinge de avantajele care transformă vilele Bonton într-o oportunitate de investiție rentabilă!
Programează o Vizionare

Declar că am luat la cunoștiință despre POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE și aleg să fiu contactat pentru o oferta personalizată. Declar că îmi dau acordul pentru colectarea, stocarea și prelucrarea datelor mele personale pe care le-am furnizat în scopuri de marketing și publicitate, pentru a primi informații despre produsele sau promoțiile aferente prin e-mail.

Sending...
Your message has been sent, thank you! Close this notice
Please try again. Close this notice